Senest opdateret 12.3.2008
  FORSIDE | ANNONCE-PRISER | KONTAKT | OM BOGØ TIDENDE

 

Fanefjord Præstegård
Torsdag den 13. marts
kl. 19.00
Studiekreds – Tallinn og
danske borge og kirker i Estland

Fanefjord Kirke
Søndag den 16. marts
kl. 10.30
Konfirmation

Bogø Kirke
Torsdag den 20. marts
kl. 17.00
Skærtorsdags-gudstjeneste
Efterfølgende
påskemåltid i Bogø Præstegård

Fanefjord Kirke
Fredag den 21. marts
kl. 09.00
Passionsgudstjeneste
Langfredag

Bogø Kirke
Fredag den 21. marts
kl. 10.30
Passionsgudstjeneste
Langfredag

Bogø Kirke
Søndag den 23. marts
kl. 09.00
Højmesse
Påskedag
Børnekirke

Fanefjord Kirke
Søndag den 23. marts
kl. 10.30
Højmesse
Påskedag

Fanefjord Kirke
Mandag den 24. marts
kl. 10.30
Højmesse
2. påskedag
Efterfølgende kirkefrokost, start på restaurering.

Der er kirkebil til alle gudstjenester og arrangementer.
Tlf. 55 81 54 58

Fanefjord-Bogø Pastorat
Sognepræst
Bjørn Ohlendorff Krohn
Tlf. 55 81 70 05

Hjemmeside



























Menukortet Frokostmenuer

Foto: Jørgen Stæhr

Uheld på Østerskovvej

Af Jørgen Stæhr

En 31-årig kvinde kom kørende ad Østerskovvej med sin søn på to år som eneste passager, da hun ud for nr. 6 kom for langt ud til højre og uheldigvis ramte en telefonstolpe. Det skete med så stor kraft, at stolpen knækkede og bilens airbag udløstes. Tililende drejede 112, og inden længe var der ambulancer på stedet. Drengen blødte i ansigtet og da redderne fik oplyst at kvinden var i omstændigheder, tøvede de ikke med at køre begge til hospitalet i Nykøbing F.

Kenneth Pedersen fra Vordingborg Politi kunne her til aften – efter at have været i kontakt med hospitalet – viderebringe den glædelige nyhed, at både mor og barn er sluppet uskadte fra hændelsen, bortset fra at drengen havde bidt sig i læben.




Foto: Jørgen Stæhr


Årsmøde i Brugsen 2008

Af Jørgen Stæhr

Lørdag den 8. marts var alle borde i forsamlingshusets store sal besatte. Bogøerne skulle til banko … øøøhh årsmøde med efterfølgende banko. Butiksudvalgets formand, Arne Christoffersen, bød velkommen, og foreslog som det første Ove Paarup som ordstyrer. Det kom ikke bag på Ove, som allerede sad med køreplanen klar, og forsamlingen accepterede da også føjeligt forslaget.

Arne redegjorde så for noget med Coop gennem tiderne og årets gang i Brugsen, og Ulrik var aldrig længere væk end at han kunne supplere når det var påkrævet. Efterhånden som udredningen skred frem, kunne dem der hørte godt efter konstatere, at flere af de ting der blev sagt lød noget mystisk. Forklaringen på dette var, at Arne - ved en fuldt ud forståelig fejl - havde fået manuskriptet fra sidste år med; eller var det forrige års? Da tilhørerne havde fået grinet af, var det Ulriks tur til at aflægge beretning, og vi forstod at det hele kører på skinner og at biksen har givet den lille million i overskud som den skal.

Så var der rokade i butiksudvalget. Arne trådte tilbage efter 10 års virke, alle som formand, og fik stor tak og tre flasker ædel vin for sin indsats. Hans Erik Albrekt trådte ind i butiksudvalget og Jan Vinnergaard blev suppleant. Da Bo under diverse, også i år, rejste spørgsmålet om cykelstativer og hundekroge, var der næsten ingen der blev sure. Det formelle blev afviklet befriende hurtigt og effektivt af en kyndig Ove Paarup.

Så blev det tur til et af aftenens højdepunkter og sjældent har en øl og en sildemad smagt så godt, for ikke at tale om stykket med kyllingefilét og det med dyrlægens. Der blev stillet en stor flaske snaps på hvert bord, og Arne foreslog med høj røst - hvilket han gjorde virkelig godt - at alle skulle deltage i en snapseskål.

Så var der banko med dejlige præmier: kaffe, vin og kamsteg. I pausen blev der serveret mokka med kage, og der var stadig snaps så man kunne få sig en lille sort hvis der var lyster i den retning. Ulrik var en formidabel opråber og bankomutter, i fru fordeler Helles skikkelse, gjorde med klar og HØJ røst et fortrinligt stykke arbejde som kontrollant.

Efterhånden som bankoaftenen skred frem bredte der sig en særegen stemning. Ro kunne man ikke sige at der var i lokalet. Tværtimod. Der var hele tiden nogen som kom med lavmælte, men tydelige, ”kvikke” bemærkninger. Efter at have hørt de samme korte sætninger to hundrede seksten gange havde jeg efterhånden lært, at nr. 90 hedder gamle Ole og at nummer 2 er go’. Det var ikke rigtigt irriterende - bare specielt; og bestemt ikke typisk for gravalvorlige bankoaftener der - efter hvad jeg har ladet mig fortælle - foregår i ”dødelig”stilhed.

Det var tydeligt at de fleste deltagere havde prøvet det mange gange før, og fx havde min nabo en stor håndfuld gamle tiører med hjemmefra til, på professionel vis, at dække tallene, og da hun samtidig var koncentreret om opgaven og fik alt med, udeblev resultatet heller ikke: kaffe – endda to gange. Jeg sad og fedtede med nogle små papirstumper og da jeg på et tidspunkt prustede frustreret over at gevinsterne udeblev, fløj lapperne der lå på pladen til alle sider.

Der blev udloddet en stor kyllingepakke og til sidst blev der spillet om hovedgevinsten – en halv gris – og denne gik til min store tilfredshed til Merete Petersen. Hun har i sin tid passet mine små børn på kærlig vis, og jeg forundte mere end gerne den ovenud rare kone glæden ved at få en stor præmie.




fra Mias samling


Mias Gemmer

Af Mia Gerdrup

På ugens postkort ses Stenkilde, eller som der står på kortet Stenkilen. Postkortet har aldrig været sendt, det er formentlig købt som en erindring og ejeren har skrevet ”sommeren 1906” bagpå. Dengang som nu var stedet tilsyneladende mest brugt til opankring af mindre både og skibe. Det er fra før tiden, hvor påhængsmotoren blev allemandseje. Bortset fra et par stykker har alle både mast og er altså beregnet til sejl.

Stenkilde har dog været brugt til andet end ankerplads for både. Det har tidligere været et meget brugt udskibningssted, hvor handlende kom sejlende til udefra for at hente roer, grise, køer og opkøb af æg og frugt. Jeg er også blevet fortalt, at området tidligere blev brugt til opankringssted om vinteren for store sejlskibe, når skipperne var hjemme på Bogø for vinteren.

I dag er Stenkilde et fredeligt lille sted, hvor der fortsat ligger mange små både og joller til brug for lystfiskeri.  Et rart og smukt sted på vores lille ø.
















Foto: Jørgen Stæhr

Lokalhistorisk Forenings åbningsmøde

Af Jørgen Stæhr

Da det ikke var godt at vide, hvor mange der ville dukke op til Bogø Lokalhistoriske Forenings åbningsmøde mandag den 10. marts, havde man fået lov at låne Leonardo, og det skal Bogø Kostskole have mange tak for. Personligt havde jeg frygtet, at selv dette store lokale ikke var tilstrækkeligt, men jeg kunne have sparet mig bekymringerne, for da det kom til stykket kunne de tilstedeværende, med lidt god vilje, have været i en stor skurvogn. Alt i alt var man ved mødets start ca. 25 personer.

Eiler Svan (formand) informerede indledningsvis om det materiale foreningen allerede har fået og om det man er stillet i udsigt, og fortalte derefter om visionerne der går ud på at indsamle og låne (til at scanne ind) så meget materiale om det gamle Bogø som det er muligt, medens dokumenter, billeder og lignende stadig er til at få fat på. Det er tanken at man blandt andet vil tale med en række ældre medborgere og fastholde de spændende ting de kan fortælle om Bogø i begyndelsen af sidste århundrede.

Derefter fortalte Ole Olsen (kasserer), at foreningen allerede er ude af det røde felt når der er ca. 26 kontingentbetalende medlemmer, idet faste udgifter, som husleje for lokalet i den gamle præstegård, forsikringer samt diverse faste småudgifter, så er dækket ind.

Lars Serup redegjorde for de planer foreningen har med hensyn til at søge fonde om støtte, og nævnte i den forbindelse, at Møller og frues fond – eller er det omvendt – kunne være en mulighed.

Søren Klog spurgte om hvor mange penge der skal fremskaffes før man kan være sikker på at  kunne fortsætte foreningen, og fik det svar at foreningen under alle omstændigheder vil blive fortsat og at det beløb der kan klare de allermest presserende opgaver er af en forholdsvis beskeden størrelsesorden. Det allerstørste ønske er et brandsikkert skab idet man ikke kan være bekendt at sige ja til at modtage dokumenter etc. uden at være i stand til at opbevare dem på betryggende vis. Et brugt brandsikkert skab af en passende størrelse kan formodentligt erhverves for under kr. 10.000.- leveret .

Tilhørerne behøvede ikke at få mere at vide, og bad resolut om at få indmeldelsesblanketter forelagt. De i forvejen trykte blanketter blev behørigt udfyldt og alle betalte kontingentet på stedet. Da bestyrelsen efterfølgende gjorde status kunne det konstateres, at medlemstallet inkl. de som indenfor de sidste dage havde tilmeldt sig pr mail, var nået op på hele 35 - hvilket alle glædede sig meget over.

Vi har fået en del forhåndstilsagn om medlemskab, og der kommer uden tvivl flere til. Eksempelvis kan man ikke udelukke at der findes et antal personer som selv om de ikke orker at deltage aktivt hele tiden, syntes at det er et godt initiativ som bør støttes, og derfor melder sig ind, hvilket i givet fald kan ske til Tidende.

ARKIV

Her kan man læse alle de tidligere udgaver af Bogø Tidende.
Vælg blot en dato i rulle-menuen nedenfor.




Bogø netop nu

Klik på billederne for at se dem større

Bogø netop nu
På hovedet i Hattedammen - foto Jørgen Stæhr
Bogø netop nu
Nå ja. Det er jo snart p.... - foto Jørgen Stæhr
Bogø netop nu
Dagen derpå - foto Jørgen Stæhr
Bogø netop nu
Før lynnedslaget var træet dobbelt så højt...næsten - foto Alexander Stæhr
  Bogø netop nu
Lys - foto Gitte Jespersen
Bogø netop nu
Tysk krigsmarine i Grønsund - foto Gitte Jespersen
Bogø netop nu
Frydefuld frodighed et sted på Vesterskovvej - foto Alexander Stæhr
Bogø netop nu
Flittige Benny Knudsen...gæt hvor - foto Jørgen Stæhr




Påskebuffet kl. 12.00 til 15.00

Skærtorsdag, langfredag, påskelørdag,
påskedag og 1. påskedag

Brød - smør - fedt
Æg
Tomat
Marinerede sild
Kryddersild
Karrysild
Røget laks
Tarteletter
Sennepsæg (skidne æg)
Lam
Koldrøget oksefilét
Oste
Frugt

Påskebuffet kr. 145.-


Blomsteriet og Cafe Stalden
Hougårdsbanke 5, 4793 Bogø
Tlf. 55 89 47 05
www.stalden.dk








Påskemåltid i Bogø gl. præstegård



Efter gudstjenesten skærtorsdag
kl. 17.00 i Bogø Kirke er der
påskelam og levende lys i præstegården
arrangeret af Bogø menighedsråd.
Som tilskud til arrangementet betales kr. 50.- pr. person.

Tilmelding til præsten eller
Hertha Damkjær 55 89 41 53
senest fredag den 14. marts

Alle er hjerteligt velkomne!
Menighedsrådet






Jens Carlsberg

Er sovet stille ind
Bisættelsen finder sted fra Bogø Kirke
Lørdag den 15. Marts klokken 11.00







Udstilling og bankospil

Onsdag den. 19 marts
i Bogø Forsamlingshus

Udstillingen åbner kl.18.00
Bankospillet starter kl. 19.00

Gevinsterne er dejlige håndlavede ting.

Husk kop.

Porcelænsdamerne
Bogø husflid






Bogø Møllelaug

Husk at Bogø Møllelaug afholder generalforsamling ifølge vedtægterne
Fredag den 28. marts kl. 19.00
BIF´s klubhus ved hallen
Venlig hilsen

Bestyrelsen





Bogø Forsamlingshus

Afholder generalforsamling
mandag den 17. marts kl. 19.30
Dagsorden iflg. vedtægter.
Punkt 1 på dagsorden:
Ændring af vedtægter.

Effekter til loppemarked modtages
tlf. 55 89 42 09 / 55 89 42 29

Bestyrelsen





Rulleskøjter sælges

To par rulleskøjter med gummihjul – næsten nye - str. 39 og str. 40,
kr. 150,00 pr. par
55893390




Bogø Lokalråd 2007-2009

Hans Erik Albrekt
Ålborgvej 4,
4793 Bogø By
Tlf. 54444166  arbejdsmobil 29203150
h.e.albrekt@mail.dk

Hertha Damkjær
Østerskovvej 15
4793 Bogø By
Tlf- 55894153   mobil 51741675

John Konggaard Hansen (kontaktperson)
Højdedraget 50
4793 Bogø By
Tlf. 32520665  mobil 25780665 
j.h.vinnyder@gmail.com

Mai-Brit Klog
Stenkildevej 1
4793 Bogø By
Tlf. 55894402   mobil 61684402
mklog@forum.dk

Søren Spanager

Vesterskovvej 2
4793 Bogø By
Tlf. 55894213
spanager@dadlnet.dk