Fra fastelavn i hallen. Foto: Jørgen Stæhr
Fastelavn i Bogø Idrætscenter
Af Jørgen Stæhr
14.2.2018

Alting forandrer sig og ikke altid til det bedre, men den årlige fastelavnsfest i hallen ”is still going strong” og ganske simpelt i et omfang som man kun kan være tilfreds med. Hallen var fyldt med glade og forventningsfulde - i nogle tilfælde forklædte til ukendelighed – børn og voksne. Det var åbenlyst at rigtig mange sigtede efter at hjemtage førstepris for udklædning, og det var overvældende at konstatere hvor megen tid og hvor mange kræfter der egentlig var lagt i forberedelserne. Og der var igen i år flotte præmier til de mange aldersgrupper både til ”konger og dronninger” og for bedste udklædning. Hvad skulle vi gøre uden Dagli'Brugsen også i denne sammenhæng. Helle styrede det hele mens alle børnenes slægt og venner frydefuldt så til og samtidig guffede slik og spiste fastelavnsboller til kaffen.

Og resultaterne blev:
Lille gruppe - ikke i skole:
Dronning/Konge - Alex
Bedst udklædte 1 Spejlæg Maja
Bedst udklædte 2 Skildpadde Marie My

Børnehaveklasse - 3. Klasse:
Dronning - Bastian
Konge - Magnus
Bedst udklædte - Slikautomat August

Store børn -4 kl.+:
Dronning - Malou
Konge - Jasper
Bedst udklædte - Gameboy med Pacmann. Udklædningen var så god at vi ikke fik fat i navnene.

Voksne:
Dronning - Kenneth
Konge - Andreas
Bedst udklædte - Stenaldermand/viking - Martin.
KLIK PÅ ANNONCEN FOR AT SE DEN STØRREKLIK PÅ ANNONCEN FOR AT SE DEN STØRRE

Se mere her:

Foto: Dorte Brunø
BoomerangBagBogø
Af Dorte Brunø
14.2.2018

Inden vi kan tilbyde "låne-poser" i Brugsen er det tid til at få syet de sidste poser. Ideen med en "låne-pose" eller "tur-retur" pose er opstået i Australien og er nu snart i funktion på Bogø. Alle inviteres til at deltage med én eller flere timer ved symaskinen.

Søndag d. 18. og mandag d. 19. februar på Sognegården - begge dage kl. 10:00-16:00 - er der mulighed for at være med til at sy i fællesskab.

Hvis du hellere vil sy hjemme, er der også mulighed for det. Kontakt da Lisbet Klog på tlf. 42181370.

Medbring evt. egen symaskine, strygejern & -bræt, kaffe/the på termokanden, samt en madpakke eller kom som du er.

OBS: Vi kan bruge mere stof, så ligger du inde med gamle gardiner, duge eller andet der er egnet til indkøbsposer, modtager vi det med tak. På gruppens vegne.

Foto: Allan Tjørnemark
Ny information fra BirgitsButik
Af Allan Tjørnemark
7.2.2018

Birgits Butik er ved at vågne igen af vinterdvalen. Hønsene er begyndt at lægge æg igen efter en længere naturlig mørkepause. I hvert fald så mange at vi kan begynde at levere igen. Det er hønsevelfærd med fritgående høns, der kommer når man kalder. Bestil eller reserver i salgsafdelingen (20706165, det er Birgit).

Vi fik grisserne godt igennem eksamen sidste år, og kan nu se frem til indskrivning af et nyt hold med eksamen ultimo juni, og forventer også et efterårskursus med eksamen i ’Juleflæskesteg’ sidst i november. Også her er det dyrevelfærd der kommer i første række. Og så smager det bare meget bedre.

Til gengæld gik det ikke lige efter bogen med røgningen. Der var igen problemer med levering af det aftalte, så det dropper vi helt i år. Til gengæld er der en anden måde at få røget bacon på, og det må du absolut selv prøve. Lav dit eget røgede bacon. Et stykke fersk flæsk eller ribbensteg, nogle krydderier, lidt røgesmuld og en webergrill. BB kan levere det hele, eller hjælper dig i gang. Jeg er selv i gang med at krydre et stykke ribbensteg i en vakuumpose. Se fremgangsmåde her:

Kvalimad 1
og her:
Kvalimad 2

Mangler du lidt lækkert, en røget ål, for eksempel, så har vi et par enkelte stykker tilbage. Hel vakuum pakket og frosset eller som ålefileter. Et halvt stykke rugbrød med smør, et par ålefileter og så skramlet æg og lidt karse på toppen. Så fås det bare ikke bedre.

BirgitsButik åbner 1. marts (hvad enten butikken er helt færdig eller ikke). Du kan hente, hvad vi kan høste eller fremstille på ejendommen af grønt, vildt, gris, ål, eller træsløjd. Ideer modtages gerne. Alt ifølge Skat og Fødevarestyrelsen. Der er allerede nu åbent for høflig og behagelig selvbetjening fra kl. 8 – 18, eller personlig betjening så længe vi er hjemme. Tryk for betjening hvis døren er låst. Og husk vores varereservation og gratis udbringning på Bogø, Ring trygt til distributionsafdeling (40526165, det er Allan).


KLIK PÅ ANNONCEN FOR AT SE DEN STØRRE


Illustration: Arkiv
Dart på Bogø
Af Martin Graff Jørgensen
14.2.2018

På lørdag d. 17. februar afholder dartklubben på Bogø sin første seedningsturnering som vil blive afholdt i klublokalet fra 13-16, og har det formål at finde ud af hvem der p.t. er den bedste dart spiller på Bogø. Turneringerne vil fremover blive afholdt løbende, med det formål hele tiden at have en rangering over de mange dart spillere vi har på øen, hvem der er bedst, hvor god du er i forhold til din nabo, og hvem du muligvis skal træne op til for at kunne slå. Turneringerne vil også på sigt blive brugt til at afholde klubmesterskaber.

Turneringen er for alle, lige meget hvor god eller mindre god man er, dog skal man være opmærksom på, at der ikke vil blive spillet lige så frit i forhold til modstandere og valg af spil, som det har været normen indtil videre i de klub dage der har været, der vil derimod være en fast plan med dagen.


KLIK PÅ ANNONCEN FOR AT SE DEN STØRRE

Foto: Arkiv
Pas på de bløde rabatter
Af Vordingborg Kommune
14.2.2018

Der arbejdes på at komme udfordringerne til livs og opfordrer bilisterne til at være tålmodige. Kommunen oplever for tiden nogle udfordringer med rabatterne langs vores veje. Udfordringerne skyldes, at rabatterne er blevet bløde på grund af det vejr, som årstiden har budt på. Derfor er rabatterne mere sårbare, når bilerne kører ud i dem, og bløde rabatter kan i værste fald føre til trafikuheld.

Udfordringerne er størst på de mindre landeveje, hvor bredden af vejen kan give anledning til, at bilerne trækker ud i rabatten. Vi arbejder på at komme udfordringerne til livs, men vi må samtidig opfordre trafikanterne til at være tålmodige. Det tager tid at komme rundt i hele kommunen og samtidigt er det svært at udbedre de ødelagte rabatter ordentligt med de givne vejrforhold.

I mellemtiden vil vi opfordre alle trafikanter til at være ekstra forsigtige, hvis de kører ud i rabatten. Både for at skåne rabatterne mest muligt, men især for at forhindre afledte skader på egen bil eller i værste fald trafikulykker.


KLIK PÅ ANNONCEN FOR AT SE DEN STØRRE

Foto: Vordingborg Kommune
Beskyttelse af grundvand
Af Vordingborg Kommune
14.2.2018

Behovet for beskyttelse af grundvandet skal undersøges. I 2018 skal der laves indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse. Udvalget for Klima og Miljø har besluttet at undersøge behovet for beskyttelse af kommunens grundvand. Det betyder, at der skal udarbejdes indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse i 2018.

Indsatsplanen omfatter beskrivelse af kilder til forurening og giver et overblik over hvor grundvandet er dårlig beskyttet, hvor der er behov for overvågning af grundvandet samt viden om, hvor vi kan finde godt grundvand til nye boringer.

Alle, både borgere og virksomheder, har gavn af rent drikkevand. Det vil den forestående undersøgelse være med til at sikre via en indsatsplan.

I Danmark forebygger vi forurening af grundvandet frem for rensning. Vi sikrer vores grundvand, fordi vi bruger grundvandet til drikkevand og ønsker at vores drikkevand skal produceres fra renest muligt grundvand.

Staten har udpeget områder, hvor vi i fremtiden skal få vores rene drikkevand og udpeget områder, hvor det er nødvendigt med en ekstraordinær indsat for at beskytte drikkevandet. Det er gjort med baggrund i grundige undersøgelser af jord og undergrund.


KLIK PÅ ANNONCEN FOR AT SE DEN STØRRE

Fra filmen Call Me by Your Name. Foto: Stege Bio
Fra Biografen i Stege
Sommeren som ungdom - Call Me by Your Name i Biografen Stege
14.2.2018

18., 19. og 21.februar kl.19; samt 25.februar kl.16 gæster Call Me by Your Name Biografen Stege. Det romantiske drama Call Me by Your Name følger den 17-årige Elio i 1983, og henover sommerferien skal farens sommerpraktikant, Oliver, bo hos familien i Norditalien. Elio og Oliver udvikler et forhold til hinanden, og det bliver ikke kun en uforglemmelig tid, men en sommer i det smukke italienske landskab, der vil ændre deres liv for altid. Call Me by Your Name ikke bare en fortælling om kærlighed mellem to unge mænd, men et almenmenneskeligt portræt af den første forelskelse, der er så indtrængende, omfavnende og sanseligt, at det giver sommerfugle i maven.

Call Me by Your Name er baseret på romanen af Andre Aciman, som iøvrigt selv har en lille rolle i filmen, og 89-årige James Ivory har skrevet manuskriptet. Ivory, som tilbage i 80’erne og 90’erne bl.a. skrev manuskript til klassikere som Howards End, A Room with a View og Remains of the Day. Den kritikerroste film har allerede vundet flere statuetter til prisuddelinger og fik tre Golden Globe-nomineringer. Filmens allerede store succes vækker mindelser om hypen omkring Brokeback Mountain, der også handlede om to mænd, der får knyttet et uventet og livslangt bånd imellem sig.

Rollelisten består bl.a. af Armie Hammer, som tidligere har medvirket i David Finchers The Social Network, hvor han spiller begge Winklevoss-tvillinger. Overfor Hammer står det unge talent, Timothée Chalamet, der ses i sin store gennembrudsrolle, som har medført både en Oscar- og en Golden Globe-nominering. Skuespilleren medvirker også i det anmelderroste ungdomsdrama Lady Bird.

Se mere her: biostege.dk

Foto: Arkiv
Film om Bogø
Af Jørgen Stæhr
3.5.2017

Vi har fået en god film om Bogø, og fået er for en gang skyld så rigtigt som det er skrevet. Alle der ser filmen konstaterer begejstret at der er tale et professionelt stykke arbejde som uden tvivl vil komme til at udgøre et førsteklasses værktøj i lokalrådets salgsbestræbelser.

Men hvad er historien bag tilblivelsen? Det begyndte med at Ulrik for cirka 4 måneder siden blev ringet op af esoft creative - et firma som oplyste at de producerer film på bestilling om allehånde emner, og fortalte at de ville tilbyde at producere en film om Bogø for at have den i deres portefølje som et eksempel på hvorledes man med deres film kan støtte et lille dynamisk samfund i dets arbejde med at få unge børnefamilier til at flytte dertil, og det hele skulle ikke koste os en øre.

Kjeld Sørensen som i mellemtiden var blevet tovholder på projektet sagde selvfølgelig ja tak, og da man kort tid efter gik i gang med opgaven fulgte han med filmholdet rundt på øen og pegede på hvor man skulle hen næste gang, og i øvrigt interviewede han dem der blev filmet.

Der blev optaget ti gange så meget materiale som det man tog med i det færdige produkt, og Lokalhistorisk Forening vil formodentlig give deres højre arm for at have en kopi af hele molevitten i deres arkiver til moro for kommende videbegærlige generationer.

Hvis man gerne vil se den nye Bogøfilm så klik her Velkommen til Bogø